KAJ JE eKLIC?

Sistem eKlic (eCall) je elektronski varnostni avtomobilski sistem, za samodejni klic v sili, na številko 112 iz vozila ob prometni nesreči.

KAKO DELUJE eKLIC?

Brez sistema eKlic morajo udeleženci ali očividci ob prometni nesreči poklicati številko 112 in dispečerju v klicnem centru sporočiti pomembne informacije za reševanje (kraj nesreče, število vozil, ponesrečencev, smer vožnje ...).

Z avtomatičnim sistemom e-Klica pridejo podatki o dogodku samodejno do klicnega centra 112 ali asistenčnega centra, ki nemudoma pomaga pri reševanju.
Podatki: čas in kraj nesreče, smer vožnje ...

TEP

KAJ JE TEP?

Telemetrični vtikač za eKlic je pametna senzorska naprava, ki zaznava, da je prišlo do nesreče in pomaga analizirati način vožnje. Poveča varnost voznika in pomaga pri hitrejšem in učinkovitejšem reševanju. Poleg tega omogoča tudi podrobnejši vpogled za izboljšanje načina vožnje.

eKlic je namenjen takojšnji informaciji ob nesreči, kar nam je še bolj pomembno, če so v nesreči udeleženi naši bližnji. Pomoč bodo dobili takoj, na kraju samem, vi pa ste o tem lahko nemudoma tudi obveščeni.

Bosch vtič za eKlic je pametni sensor, zasnovan za odkrivanje nesreč in analizo vožnje. Je zelo preprost za uporabo. Vtič ustreza 12V vtičnici katerega koli osebnega avtomobila. Je majhna naprava z moderno tehnologijo.
Izbirate lahko med naslednjimi možnostmi:

  • Funkcionalnost eKlica in analiza vožnje,
  • Samo funkcionalnost eKlica,
  • Samo analiza vožnje.

Analiza vožnje (za zavarovalnice, avtošole, asistenčne centre, ...)

Ponudite svojim strankam boljši vpogled v njihovo vožnjo in če je potrebno, tudi vplivajte na izbolšanje le te. TEP prenaša podatke o dogodkih: pospeševanja, zaviranja in jakosti zavijanja v ovinkih itd., na voznikov pametni telefon, preko Bluetooth® in služi kot informativna pomoč za izboljšanje vožnje. Poleg tega pomaga tudi pri uporabi bolje prilagojenih storitev.

Funkcionalnost e-klica

Varnost voznika na cesti se poveča. Bosch naprava za eKlic z zelo točnim integriranim senzorjem pospeška in vgrajenim mikrokrmilnikom zazna težo trka. V trenutku samodejno pokliče center za obveščanje, sporoči lokacijo, ter z voznikovo pomočjo oceni težo nesreče. Prednost? Hitra in strokovna pomoč, takoj ko je to potrebno.